VINE MED SJÆL
CLOS JANGLI®
Efter at have rejst verden rundt for at udvikle landbrugsprojekter, besluttede Stéphane Singery, en landbrugsingeniør med en passion for vinstokke og biodiversitet, at starte vindyrkning i Storhertugdømmet Luxembourg. I 2014 købte Stéphane, sammen med sin kone Sophie, 2 ha af en vinbonde, og gik straks i gang med omlægningen til økologisk. Andre parceller ville følge: nogle få hektar gamle vinstokke fra Auxerrois, Pinot Gris, lidt Pinot Noir og Riesling. Til at begynde med blev vingården drevet af hans kone Sophie, mens Stéphane brugte al sin fritid på den, og forkælede vinstokkene til at producere druer, der giver dig mulighed for at nyde en fremragende crémant og autentiske vine.
I januar 2018 overtog Stéphane ledelsen af vingården, som nu fylder 100 % af hans tid.
Luxembourg Moselle
CLOS JANGLI® vinmarkerne er placeret i Luxembourg Mosel, et område rigt på biodiversitet, ikke langt fra Remich, på stedet kaldet Scheierberg. Ideelt vendt mod syd-sydvest, nyder vingården godt af en ler-kalkstensjord og en unik undergrund indeholdende gips, som giver fremtidens vine en sjælden karakter og en god portion mineralitet. Men det er ikke alt – den økologiske tilgang komplimenteret med respekten for biodiversiteten (brug af mariehøns og andre insekter mod myg, brug af havre som middel mod visse sygdomme osv.), det manuelle arbejde – alt dette bidrager til den optimale udvikling af druerne. For ikke at nævne det særlige forhold Stéphane har til sine vinstokke: “Jeg kærtegner planterne og taler med dem.” Resultatet er druer af en overlegen kvalitet, som stadig overrasker hans vinbonde-venner.
Clos Jangli® Cruvée Hermitage Brut
Denne kvalitets Crémant er af højeste kaliber fra Clos Jangli. Lysegul stråfarve, Cuvée Hermitage Brut er frisk og frugtig med en forfriskende og behagelig syre, der er perfekt afbalanceret. Næsen byder på aromaer af brioche med en let ristet undertone, hvid fersken, gult æble, ristede mandler og smørkaramel. Super fin perlage med en dejlig dvælende finish, der sagtens kan holde sig op mod enhver Champagne!
Cuvée Hermitage Brut komplimenterer en bred vifte af mad, fra forretter til desserter, og er vidunderlig som aperitif eller bare for at nyde.
Vine fra Clos Jangli®
Navnet CLOS JANGLI®
Oprindelsen til navnet CLOS JANGLI® kommer fra, at vingården krydses af en cykel- og fodgængersti, bygget på den gamle Jangeli-jernbanelinje, som forbinder kurbyen Mondorf les Bains med Remich, udgangspunktet for udflugter på floden Mosel.

Exceptionelle vine på prestigefyldte flasker
CLOS JANGLI® kendes for deres “exceptionelle vine på prestigefyldte flasker.” CLOS JANGLI® vine lagres for det meste på egetræsfade. Druerne er håndplukket, hvilket sikrer en kraftig udvælgelse i vingården. Alle vinmarker fermenteres individuelt, hvilket gør dem i stand til at fange og bevare den unikke karakter af de enkelte vinmarker.
Bobler i sit DNA
Stéphane stammer oprindeligt fra Champagne Ardennerne og har bobler i sit DNA. Han satte derfor i gang med at skabe en crémant de Luxembourg i topkvalitet, der opfylder kravene i appellationen: udelukkende luxembourgsk oprindelse af druerne, manuel høst, lave eller korte vinstokke hvor druerne giver en ideel surhed til crémanten, og anden gæring på flaske i mindst 9 måneder. Til modningen skubber han kravet yderligere og lader sin crémant hvile i 18 til 36 måneder på lees. Resultatet: større aromatisk kompleksitet, der understreger boblernes ekstreme finesse. Dette langsigtede arbejde er blevet belønnet med en sølvmedalje ved Champagne and Sparkling Wine World Championships 2019 i England.