
INGREDIENSER
- 110g saltet smør
- 4 store gule løg (i tynde skiver)
- 2 fed hvidløg (finthakket)
- 2 lauerblade
- 2 kviste frisk timian
- 2,5dl kvalitets rødvin (vi anbefaler Vieilles Vignes 2019)
- 3 spsk. mel
- 2 liter okse bouillon (du kan også brug kalve bouillon)
- 4 skiver franskbrød (ca. 1.5 cm tyk)
- 250-300g revet Gruyere ost
- Salt & peber
NOTER
Hvis du ikke kan finde Gruyere-ost, er
en rigtig god erstatning enten Prima
Donna eller Comté, som begge har stor
smag og fungerer glimrende sammen
med de søde karamelliserede løg.
Løgsuppe har været populær så langt
tilbage som romertiden, og er i dag
en klassisk fransk-bistro favorit. Den
moderne version af denne suppe opstod i Paris i det 18. århundrede, men gennem historien blev suppen set som
fattigmands mad, da løg var nemme at
dyrke og billige at købe.
MÅNEDENS VINPARRING
Forberedelsestid: 10 min.
Antal portioner: 4
Arbejdstid: 50 min.
Samlet tid: 1 time
FREMGANGSMÅDE
- Smelt smørret i en stor gryde ved middel varme. Tilsæt løg, hvidløg, laurbærblade, timian samt salt og peber, og kog indtil løgene er bløde og karamelliserede. (Bemærk: nøglen til en god løgsuppe er at sikre, at løgene er godt
karamelliserede, så sørg for at give dem god tid) - Tilsæt rødvin, bring det i kog, og skru derefter ned for varmen og lad det simre indtil vinen er fordampet og løgene er næsten tørre (ca. 5 minutter). Kassér laurbærblade og timian.
- Drys løgene med mel og rør rundt, så de dækkes. Ved lav varme, steg i 2-3 minutter.
- Tilsæt bouillon, bring suppen til kogepunktet, skru derefter ned og simre i 10 minutter. Smag til med salt og peber.
- Forevarm ovnen på grill. Arranger brødskiverne på en beklædt bageplade i et enkelt lag. Kom revet Gruyere ost på skiverne og grill indtil boblende og gyldenbrun (ca. 3-5 minutter).
- Kom lidt revet Gruyere ost i bunden af hver skål, og hæld den varme franske løgsuppe i skålene.
- Læg en brødskive med den smeltede ost ovenpå suppen og server med det samme.
- Server med et glas af Vieilles Vignes 2019 og nyd!