Hvidvin
Hvidvine. De kan være lyse, sprøde, forfriskende, frugtagtige, tørre eller søde, og tilbyde overraskende kompleksitet. Uanset om du bare vil have et glas hvidvin til at fejre slutningen af en dag, eller ønsker at løfte en måltid, er det altid godt, at have en flaske hvidvin klar.
Og husk, livet og hvidvin er meget ens – ‘chill’ for de bedste resultater!
Hvidvin – sprøde, forfriskende, tørre eller søde hvidvine
Hvidvin har en bred pallette af smagsnuancer og mundfølelse, som kommer fra en hel del parameter.
Først og fremmest er der rigtig mange forskellige druesorter der bruges til fremstilling af hvidvin, som hver har deres karakteristika.
Dernæst kommer klima og jordbundsforhold – solskinstimer, nedbør, temperatur dag/nat, vinkel og placering på vinmarken.
Vinproduktionen fra hvornår druerne høstes/sorteres til sammensætning af forskellige druesorter, gæring og ikke mindst lagring af hvidvinen.
Hvidvin der er lageret på ståltanke eller på egetræsfade og om egetræsfadene er nye eller gamle, har stor betydning for smag og farven på hvidvinen.
Når du køber hvidvin hos Château Wines Direct
Château Wines Direct er sammenslutning af små boutique vingårde i Europa, der er gået sammen og skabt Château Wines Direct. Formålet er at kunne tilbyde deres prisbelønnede vine under fælles fane og til samme pris som, hvis du stod og købte din hvidvin direkte fra vingårdens vinkælder.
Prøv f.eks. de historiske rumænske hvidvine fra Clos du Cotnarian eller økologisk italiensk hvidvin fra Fattoria di Montemaggio, Toscana.
Hvidvin laves hovedsageligt på de grønne druesorter
Modsat rødvin (som laves på de blå druesorter) så produceres hvidvin hovedsageligt på grønne og gule druer. Hvidvin får sin lyse farve ved at skindet på druerne ikke er med under gæringsprocessen.
Blandt de mest kendte druer til hvidvin, kan nævnes: Chardonnay, Sauvignons Blanc, Riesling og Pinot Blanc. Det er dog blot de absolut populæreste druer, der er rigtig mange andre druesorter der bruges i fremstilling af hvidvin. Som med anden vinproduktion er der med hvidvin også mange vingårde der blander druesorterne for at udvikle den helt fantastiske smagsoplevelse.
Herfra er der bare at sige, skål!