Château Wines Direct skifter snart navn til 73 Strandgade Vinbar & Butik!
Vi vil også opdatere vores webshop, så den afspejler vores nye navn.
Du kan følge med på www.73strandgade.dk og på vores Facebook side.

Vi sender til Danmark og Sverige

TRADITION. HISTORIE. HÅNDLAVEDE VINE.

Vinarija Aleksandrović

Familien Aleksandrović har lavet vin i over et århundrede. Med en dybt rodfæstet forbindelse til kulturen, jorden og historien, ligger Vinarija Aleksandrović kun 80 km syd for den serbiske hovedstad Beograd, i den gamle og smukke region Oplenac, kendt for sin vindyrkning, vinfremstilling og rig historie.

Historie, dyrkning og vinfremstilling siden 1903

Siden oldtiden har de rullende bakker i Oplenac regionen været brugt til at dyrke vinstokke, og familien Aleksandrović har en meningsfuld forbindelse til denne gamle fortid.

I romertiden var regionen kendt som Vincea, og senere i middelalderen som Vinicia. I dag hedder regionen Vinca.

I begyndelsen af ​​det tyvende århundrede nær Vinca, blev Vencac Winemaking Cooperative grundlagt sammen med vinmarkerne og kælderen til de serbiske og jugoslaviske konger Peter I og Alexander Karadjordjevic I, der spredte herligheden af ​​vine fra Oplenac vidt og bredt i hele Europa.

Helt fra start har Aleksandrović familien arbejdet i tæt samarbejde med de kongelige vindyrkere og kældermestre, og Milos Aleksandrović, familiens oldefar, var en af ​​grundlæggerne af Vencac Winemaking Cooperative.

Vinarija Aleksandrović filosofien er baseret på kvalitet, og er dybt rodfæstet i en håndlavet tilgang. Vinstokkene og druerne behandles med stor kærlighed og respekt, og kun de bedste druer får lov til at nå optimal modenhed og blive hånd-høstet.

Prokupac 2018

Prokupac er en meget gammel, lokal serbisk druesort. Prokupac har en intens næse af modne søde og sure kirsebær, der suppleres med aromaer af nelliker, kanel og elegante vaniljetoner. Smagen er rig og harmonisk med noter af sorte kirsebær og solbær, og afsluttes med silkebløde tanniner.

Medaljer:
Decanter UK - Bronze medal
Balkan International Wine Competition - Gold medal

1992

I 1992 lærte en berømt kongelig kældermester ved navn Zivan Tadic, der emigrerede til Canada efter Anden Verdenskrig, at familien Aleksandrović genoplive vinfremstillingstraditioner i Oplenac regionen. Han sendte familien den originale opskrift på ‘Trijumf’ – den bedste vin fra de kongelige kældre, der blev nydt før krigen ved mange kongelige hof i Europa.

Baseret på det aldrende manuskript, begyndte Aleksandrović familien at oprette et nyt kapitel i den lange familiehistorie inden for vinavl og vinfremstilling, med stor respekt for deres forfædres erfaring, videnskabelig forskning og de seneste teknologiske fremskridt.

I år 2000 startede en ny fase i udviklingen af ​​Vinarija Aleksandrović, da vingården færdiggjorde en ny kælder og erhvervede topmoderne udstyr til produktion af deres prisvindende vine.

Vencac Wine
Vencac Wine
Vencac Wine

Vinmarkerne og Terroir

Vinarija Aleksandrović er den førende private vingård i Serbien, og alle deres vine er udelukkende produceret af druer, der dyrkes på deres egen 75 ha jord. Vinstokke er grupperet på tre vinmarkområder: Vinca, Jezevac og Bokanja. Alle tre områder ligger inden for få kilometer fra vingården, og er alle kendetegnet ved forskellige mikroklimaer og jordtyper, der tilhører brun skovjord og vertisol.

Jordbunden er let til medium tung med god vandgennemtrængelighed og fremragende fysiske og kemiske egenskaber. De er kendetegnet ved et lavt humusniveau, hvilket kombineret med skånsom gødning, resulterer i lav udbytte, og druer af bedste kvalitet. Jezevac bakken er særligt kendetegnet ved sin skeletjord-struktur, der har et meget lavt indhold af humus og er rig på sten.

Vinstokke plantes i omhyggeligt udvalgte områder med sydlig eksponering og masser af solskin, og rækkerne er plantet nord til syd. Vinarija Aleksandrović ligger i en højde på 250-350 meter over havniveau.

Vencac Wine
Vencac Wine

Filosofien

Vinarija Aleksandrović filosofien er baseret på kvalitet, og er dybt rodfæstet i en håndlavet tilgang. Vinstokkene og druerne behandles med stor kærlighed og respekt, og kun de bedste druer får lov til at nå optimal modenhed og blive hånd-høstet.

Drueudbyttet reduceres fra 5 kg pr. stok, til kun 1-1,5 kg pr. stok for at sikre, at kun de bedste druer bruges til at skabe Vinarija Aleksandrović vine.

Med samme dedikation fremstiller Vinarija Aleksandrović deres vine i kælderen ved hjælp af det nyeste udstyr og moderne teknologi. Ved at anvende den nyeste teknologi og nøje følge globale tendenser, videnskabelige fremskridt og de stolte traditioner fra tidligere generationer, er Vinarija Aleksandrović blevet førende blandt vinproducenter i denne del af Europa. Gennem årene har Vinarija Aleksandrović vundet flere hundrede medaljer fra nogle af verdens mest prestigefyldte vinkonkurrencer, og deres vine er nu en del af den permanente udstilling på La Cite du Vin i Bordeaux.

Vinturisme

Vinarija Aleksandrović byder hvert år over 15.000 vinelskere velkommen til deres vingård, både gennem organiserede ture, og individuelle besøg. Deres moderne smagslokale rummer op til 60 personer.

Vinarija Aleksandrović tilbyder også faciliteter til at afholde seminarer, foredrag og forretningsmøder inde i deres specielt udstyrede konferencerum, med plads til op til 60 personer.

For mere information, kontakt Vinarija Aleksandrović direkte: info@vinarijaaleksandrovic.rs

Besøg Vinarija Aleksandrović

Shipping

We offer flat-rate shipping costs so you can order as much wine as you want without having to pay extra!

Shipping within Denmark is DKK 100 and normally arrives within 1-4 business days.

Shipping to Sweden is SEK 200 and normally takes 4-7 business days.

You can also choose to pick up your order from our warehouse in Fredensborg, DK.

Read more about our shipping process here.

Fragt

Vi tilbyder faste forsendelsesomkostninger, så du kan bestille så meget vin som du vil uden at skulle betale ekstra!

Forsendelse inden for Danmark er DKK 100, og ankommer normalt inden for 1-4 arbejdsdage.

Forsendelse til Sverige er SEK 200, og tager normalt 4-7 arbejdsdage.

Du kan også vælge at hente din ordre fra vores lager i Fredensborg, DK.

Læs mere om fragt her.

Pga. COVID-19 situationen i Danmark, kan Château Wines Direct sandsynligvis ikke længere love samme leveringstider som før. Men derfor kan du stadig trygt bestille alle dine yndlingsvine!

Château Wines Direct følger situationen tæt, og vi gør alt, hvad vi kan for at få jeres forsendelser frem hurtigst muligt. Vi bruger håndsprit og handsker på vores lager når vi gør jeres pakker klar.

Det vil stadig være muligt at bestille med afhentning fra vores lager, men kun efter aftale – så husk at skrive til os for at aftale tid: vin@chateauwinesdirect.dk.

Vi håber på forståelse i disse ekstraordinære tider. Pas på jer – og hinanden.
Skål!

Du ser så ung ud!

er du over 16?

Dette websted indeholder oplysninger om alkoholholdige drikkevarer. For at købe og besøge dette websted skal du være 16 år eller ældre.

Tilmeld dig vores VIP klub

Få vores VIP klub nyhedsbrev

Ingen spam – kun eksklusive events, inspiration og engang i mellem et godt tilbud.