Vin bliver ofte gjort til et over-kompliceret emne. Vinproduktion kræver en stor mængde videnskab, held fra naturens side og kunstfærdighed, men når alverdens vineksperter smager vine og sætter ord på smagsnuancerne, bliver vi ofte præsenteret for underlige og forvirrende beskrivelser som f.eks. bly, benzin, gammelt sadellæder, tjære og sågar våd hund.
Jeg ved ikke, hvordan du oplever det, men jeg har personligt aldrig haft lyst til at nippe til et glas, der indeholder noget, der mindede om hverken lugten af gammel sadellæder eller af våd hund.
Heldigvis indeholder vine altid mere end én duft og smag, så vi bliver også præsenteret for smagsnuancer, der inspirerer os, som f.eks. moden frugt, noget floralt, røget, smøragtigt, kakao og vanilje. I sidste ende har alle mennesker forskellige smagsløg, og man vil derfor udvikle sine egne smagsoplevelser og præferencer.
Engang sagde en vinproducent dette til mig, som jeg stadig fremhæver:
Der findes kun tre slags vin: Dårlig vin, god vin og fremragende vin.
Da jeg spurgte ham om, hvad forskellen på de tre slags vin var, svarede han: “Den dårlige vin er den, du ikke kunne lide. God vin er den, du nød at drikke, og som du gerne vil drikke igen. Fremragende vin er den vin, du husker.”

Kan det virkelig være så simpelt? Ja, det kan det faktisk!
At nyde vin kræver, at du har et åbent sind – du skal smage og sammenligne mange forskellige slags vine for virkelig at kunne definere, hvad du kan lide, og hvad du ikke bryder dig om. Kun da vil du være i stand til konsekvent kun at købe vin, som du holder af at drikke (og som du forhåbentlig også husker!).
Og præcis af den årsag har vi i Château Wines Direct skabt et sortiment af vin smagekasser, som du kan bestille og smage med åbent sind.
Inviter nogle venner over til en hyggelig vinsmagning og udforsk forskellighederne, ikke kun mellem vinene fra forskellige vinhuse og regioner, men også fra samme vinhus. Smag vinene som de er, eller sammen med mad. Måske vil du både blive overrasket og få en uforglemmelig aften!
Skål!