I HARMONI MED NATUREN
Weingut Johanninger
WEINGUT JOHANNINGER blev grundlagt i år 1994 af familierne Haas og Schufried. Forud for etableringen var et langvarigt venskab mellem Markus Haas og Dieter Schufried. Siden da har de forenet deres egne kulturer for vin, nydelse og livsfilosofi.
Rheinhessen og Nahe
Jorden på vinmarkerne i Rheinhessen består hovedsageligt af terrassegrus, som stammer fra kystområderne i det forhistoriske hav. Der producerer de på omkring ti hektar, klassisk Riesling, Silvaner og Müller-Thurgau, som er typiske druesorter for Rhinen-Hessen. På selve skrænten, der åbner sig mod syd, dyrker de Sauvignon Blanc og de røde sorter Pinot Noir og St. Laurent, samt Cabernet Sauvignon og Merlot.
Johanninger dyrker også omkring ti hektar vinmarker på den nedre Nahe. Kalkstensrige lerjord som findes her, egner sig perfekt til dyrkning af mangefacetterede Bourgogne-type druer som Pinot Gris, Pinot Blanc samt Pinot Noir og Pinot Madeleine (Frühburgunder). Udtryksfuld Chardonnay og frugtig Scheurebe runder af udvalget af druesorter. Johanninger er særligt stolte af deres 50 år gamle vinmarker, som producerer udtryksfulde Bourgogne-stil vine.
MOUSSERENDE VINE OG BRANDY
Hos Johanninger er der også en lille fabrik for mousserende vine med lang gærlagring, som produceres i flaskegæring, og deres destilleri til brandy af høj kvalitet.
JOHANNINGER Riesling Stein 2020
Lys strå farve. Klarhed, der smager af abrikos, Amalfi-citron, limeskal, mango og også lidt af jordens salt. En saftig Riesling, der går dybt ind i frugtkødet. Denne Riesling er let som en fjer. Frugten er energisk og saftig. Syren er moden og frisk og mineraliteten perfekt. Dejligt lang finish – et glas er aldrig nok!
Vine fra Weingut Johanninger
I harmoni med naturen
Weingut Johanninger er øko-certificeret, og alle vine er desuden produceret veganske. De bruger ikke kemikalier; kun organisk kompost for at forbedre jorden. Passende foranstaltninger i vinmarkerne er med til at holde druerne sunde. De fuldt modne druer behandles med særlig omhu under og efter høst. I de konsekvent kølige hvælvede kældre, vinificeres vinene med den største omhu, næsten udelukkende tørre, og tappes først efter en lang modningsperiode.
Nydelse er Johanningers største motivation – de lever vin!

